Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Η διάλυση του εθνικού κράτους με την επωνυμία "Ελληνική Δημοκρατία"


Το Ελληνικό κράτος, που αναδύθηκε στο ιστορικό προσκήνιο μετά την αποτυχία της εθνικοαπελευθερωτικής εξέγερσης του 1821 , ήταν ένα δημιούργημα της ευρωπαϊκής διπλωματίας , πλήρως εξαρτημένο και ελεγχόμενο από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής, την Αγγλία , την Γαλλία και την Ρωσία.   Η Αγγλική πολιτική , στο πλαίσιο του ανταγωνισμού με την Ρωσία, αφού συνήψε με τους «ηγέτες» των εξεγερμένων ελλήνων τα περιβόητα «Δάνεια της Αγγλίας» και υποδούλωσε οικονομικά στην γέννησή του το υπό δημιουργία «κρατικό μόρφωμα», το μετέτρεψε σε εργαλείο διάλυσης και διανομής της Οθωμανικής  Αυτοκρατορίας.

Το μοντέλο  δημιουργίας του «εθνικού κράτους της Ελλάδας» εντός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, θα εφαρμοστεί στην συνέχεια στην υπό διάλυση Οθωμανική Αυτοκρατορία από τα κέντρα χάραξης πολιτικής των μεγάλων δυνάμεων και έτσι θα προκύψουν όλα τα γνωστά μέχρι σήμερα κρατικά μορφώματα που αντικατέστησαν την καταρρέουσα αυτοκρατορία .

Το «νεοελληνικό κράτος» θα αποτελεί από την δημιουργία του μέχρι και τις μέρες μας , ένα κράτος με ποσοστά συνιδιοκτησίας επ’ αυτού των κυρίαρχων στην νοτιοανατολική μεσόγειο μεγάλων δυνάμεων, και ένα εργαλείο στρατηγικής σημασίας για την διείσδυση και τον έλεγχο της γεωπολιτικά σημαντικότατης περιοχής της μέσης Ανατολής.

 Η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η δημιουργία των Εθνικών κρατών που την υποκατέστησαν είχε σαν αποτέλεσμα,  αφενός μεν την δημιουργία εξαρτημένων και υπανάπτυκτων «εθνικών κρατών» στην Βαλκανική και στην Μεσόγειο με ποσοστά συνιδιοκτησίας επ’ αυτών των Μεγάλων Δυνάμεων , αφετέρου δε την υφαρπαγή εκ μέρους των κυρίαρχων ευρωπαϊκών δυνάμεων του πλούτου και των πρώτων υλών ολόκληρης της περιοχής αυτής, ώστε να χρηματοδοτηθεί η Βιομηχανική Ανάπτυξη των Μεγάλων Δυνάμεων.

Η κλοπή των «πολιτιστικών αγαθών» που συντελέστηκε κατά την περίοδο αυτή από το πολιτισμικά προηγμένο χώρο της Μεσογείου και η μεταφορά τους στις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες (Μουσεία Λονδίνου , Παρισιού κλπ) αποτελεί   την εμφανή εκδήλωση της επιδρομής των «Πολιτισμένων Ευρωπαίων» στον πλούτο των «Απολίτιστων Ανατολιτών». Η αφανής διαδικασία υφαρπαγής του τεράστιου πλούτου της περιοχής που συσσωρεύτηκε στα χρόνια κυριαρχίας της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δεν αναφέρεται πουθενά στα επίσημα βιβλία Ιστορίας των Πολιτισμένων Ευρωπαίων, ούτε ότι το κεφάλαιο αυτό χρηματοδότησε το περίφημο θαύμα της Βιομηχανικής Επανάστασης.

Η εξάρτηση αυτή και η επακόλουθη πολιτική υποδούλωση του «νεοελληνικού κρατικού μορφώματος» αποτελεί την κύρια αιτία για τις πέντε προηγούμενες αλλά και την σύγχρονη χρεοκοπία .

Οι όποιοι αυτόχθονες και λαογέννητοι πολιτικοί ηγέτες εμφανίστηκαν στο συγκεκριμένο «πολιτικό οικόπεδο» και απείλησαν την επικυριαρχία των αφανών ιδιοκτητών του, εξαφανίστηκαν και εξοντώθηκαν πολιτικά , και όπου αυτό δεν κατορθώθηκε και βιολογικά.  Καποδίστριας, Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης, Λαμπράκης, Παναγούλης.  Την χώρα αυτή την κυβέρνησαν από την σύστασή της μόνο όσοι ενέκριναν τα αφεντικά της.

Κανένα επίσημο ιστορικό βιβλίο του Ελληνικού Κράτους Κράτους δεν αναφέρει τους πραγματικούς λόγους που αμέσως μετά την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους υπήρξαν το Αγγλικό, το Γαλλικό και το Ρωσσικό Κόμμα, αλλά δεν υπήρξε «Ελληνικό κόμμα».

Κανένα επίσημο ιστορικό βιβλίο του Ελληνικού Κράτους δεν αναφέρει τους πραγματικούς λόγους της Μικρασιατικής καταστροφής , και για ποιο λόγο τα Ελληνικά στρατεύματα βρέθηκαν στον Σαγγάριο ποταμό, ούτε ποιες δυνάμεις κέρδισαν εξ αιτίας αυτής της εκστρατείας τα πετρέλαια της Μοσούλης.

Κανένα επίσημο  δεν αναφέρει τους πραγματικούς λόγους του Ελληνικού Εμφυλίου Πολέμου,  που ήταν η έλλειψη σοβαρής ηγεσίας, τόσο στα αστικά κόμματα, όσο και στο ΚΚΕ, αφού όλοι τους οδήγησαν έναν λαό στην αλληλοσφαγή χωρίς λόγο, όταν ήδη από την συνδιάσκεψη της Γιάλτας και την μοιρασιά του κόσμου, η Ελλάδα είχε δοθεί στην Αγγλία και ο Στάλιν είχε πάρει για αντάλλαγμα την Πολωνία. Αυτήν την συμφωνία ήρθε να εφαρμόσει στην «χώρα» ο Σκόμπι.

Κανένα επίσημο  ιστορικό βιβλίο του Ελληνικού Κράτους δεν αναφέρει τους πραγματικούς λόγους της εγκαθίδρυσης στρατιωτικής δικτατορίας στην Ελλάδα το 1967 , λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Αραβοϊσραηλινού πολέμου των 7 ημερών.

Κανένα επίσημο ιστορικό βιβλίο του Ελληνικού Κράτους δεν αναφέρει τους πραγματικούς λόγους της Κυπριακής τραγωδίας το 1974, όταν το ΝΑΤΟ καθησύχαζε το Γενικό  Επιτελείο στην Ελλάδα και τον Ιωαννίδη, εμφανίζοντας την απόβαση των Τούρκων σαν Νατοϊκή «Άσκηση».

Καλό λοιπόν θα ήταν στην σημερινή συγκυρία, να αρθούμε πάνω από την οικονομική χρεωκοπία, που είναι το αποτέλεσμα, και να εντοπίσουμε τις αιτίες της κακοδαιμονίας της χώρας .

Η χώρα υπήρξε μετά την δολοφονία του Καποδίστρια ένα εξαρτημένο –δορυφορικό κρατικό μόρφωμα, με ποσοστό επικυριαρχίας των εκάστοτε μεγάλων δυνάμεων και την γείτονος Τουρκίας,  στήθηκε με θεσμούς που εισήχθησαν βιαίως και εφαρμόστηκαν παρα-φύσιν, η ιστορία της γράφτηκε από τους νικητές – ξένους και ντόπιους υπηρέτες τους, και η παιδεία της υπονομεύτηκε με κάθε τρόπο . 

Η έξι (6) χρεωκοπίες του νεοελληνικού κρατικού μορφώματος προδίδουν την ανυπαρξία αυτόνομης και ελεύθερης χάραξης πολιτικής, τον αποκλεισμό και την δίωξη της αυτόχθονης πολιτικής και πνευματικής δημιουργίας και τον θανάσιμο εναγκαλισμό των ξένων δυνάμεων και των ντόπιων ολιγαρχών στον πυρήνα της διοίκησής του.

Η χρεωκοπία , είναι μια καταστροφή, αλλά και μια μοναδική ευκαιρία, ο ελληνικός λαός , μέσα από τον πόνο και την καταστροφή, να αναζητήσει τις αιτίες της κακοδαιμονίας του, να απορρίψει τα ξενόφερτα μοντέλα ζωής και σκέψης, να ανακαλύψει την καταγωγή του, την πνευματική του κληρονομιά , την μοναδικότητά του μέσα στο ιστορικό γίγνεσθαι και την ιστορική του αποστολή.

Η σημερινή χρεωκοπία όμως, σε μια περίοδο παγκόσμιας κυριαρχίας του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, σε μια περίοδο αναβίωσης του ψυχρού πολέμου και σε μια χρονική συγκυρία ενεργειακού ανταγωνισμού και συγκρούσεων στην περιοχή μας, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει , όπως στην Ουκρανία, σε μια διάλυση και αποσύνθεση του ελληνικού κρατικού μορφώματος, στον βαθμό που αυτό θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επικυρίαρχων και των ενεργειακών οδών και διελεύσεων της περιοχής.

Οι καιροί ου μενετοί…!!

 
Ο Πολυχρόνης Καρσαμπάς είναι Δικηγόρος.
 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου