Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Οι παρελάσεις και η χαρά που χάθηκε




Είμαι από εκείνους που σαν μικρό παιδί περίμενα με ανυπομο-νησία την 25η Μαρτίου και όλο το κλίμα που η εθνική αυτή εορτή περιλαμβάνει. Περίμενα να ντυθώ τσολιάς και να πάω βόλτα με τον παππου μου στον Λυκαβηττό, περίμενα να δω τα μεγαλύτερα παιδιά στην μαθητική παρέλαση να παρελαύνουν  και εγώ στο πλάι να κουνάω με χαρά την μικρή πλαστική ελληνική σημαία που μου είχαν δώσει, δίπλα σε περήφανους γονείς που καμάρωναν τα παιδιά τους, για να γυρίσουμε μετά ο καθένας στο σπίτι του χαρούμενοι και πλήρεις έντονων και συγκινητικών συναισθημάτων.
Σήμερα είμαι από εκείνους που δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει αυτές οι στιγμές να έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Ζούμε σε εξαιρετικά δύσκολες εποχές αυτό το γνωρίζουμε όλοι. Ζούμε σε καιρούς που η θλίψη και ο θυμός κυριαρχούν στους περισσότερους από εμάς. Ζούμε ημέρες ενός ιδιότυπου “πολέμου” μεταξύ κράτους και πολίτη. Κανείς δεν παραγνωρίζει όλα αυτά τα γεγονότα. Τον όρο εκεχειρία όμως δε τον ξέρει κανείς; Σε αυτό τον “πόλεμο” δεν μπορούμε όλοι μας την ημέρα των εθνικών εορτών και παρελάσεων να σταματήσουμε για μια στιγμή, για λίγες μόνο ώρες και να χαρούμε τις στιγμές χωρίς να τις εξευτελίζουμε;
Γιατί κανένας δεν έχει δίκιο οταν στερεί από εναν γονιό την ευκαιρία να καμαρώσει το παιδί του σε μια μαθητική παρέλαση, είτε είναι το κράτος, είτε είναι πολίτης. Κανένας δεν έχει δίκιο όταν μια ημέρα εθνικής εορτής την μετατρέπει σε μιά μέρα θλίψης και οργής. Έχουμε αρκετές από αυτές στην καθημερινότητα μας. Δεν χρειάζετε αυτές τις λίγες στιγμές χαράς και ανάτασης τους εθνικού μας φρονήματος, σε όσους έχει απομείνει αυτό, να τις καταστρέφουμε και αυτές.

Δεν πρέπει να αφήσουμε την χαρά των ημερών αυτών να χαθεί. Και γι’ αυτό είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας.



Ο Μπάμπης Αποσκίτης είναι Μηχανολόγος-Μηχανικός, Τεχνολόγος Εκπαιδευτικός και Πολιτευτής στη περιφέρεια της Β’ Αθηνών
Photo By: Real.gr

4 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΠΑΜΠΗ ΑΠΟΣΚΙΤΗ:ΕΙΜΑΙ 63 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΙΣ ΑΝΗΚΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ.ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΕΣ. ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΜΕΡΙΚΑ ΛΑΘΑΚΙΑ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΠΑΤΡΙΔΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ,ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΗ.ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ.ΤΟ ΠΑ*ΣΟΚ* ΚΑΙ Η Ν.Δ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΔΙΝΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.ΓΙ'ΑΥΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΑΛΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ,ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΑΝ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ,ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ Ο ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ!!!ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ ΛΕΝΕ,ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΒΙΑΣΤΗ,ΤΟΥ ΛΗΣΤΗ,ΤΟΥ ΦΟΝΙΑ!!!ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΗΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΣΑΠΙΟ,ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΤΕ ΑΝ ΟΧΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ,ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΠΟΔΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΤΕ ΔΙΑΒΑΣΕΙ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ. ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ,ΠΩΣ 4.500 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.ΕΝΟΩ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ. ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ.ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ,ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ,ΑΡΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΠΑΡΕΛΑΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΗ ΤΖΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟ; ΜΕ ΑΥΤΟ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ,ΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ,ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΑΞΙΖΕΙ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ,ΕΚΤΟΣ ΛΙΓΩΝ ΕΞΕΡΕΣΕΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ!!ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 4.000.000 ΑΦΓΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΠΟΥΚΑΔΟΡΟΥΣ,ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.ΔΕΝ ΤΡΕΦΩ ΚΑΝΕΝΑ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ,ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ.ΕΙΜΑΙ ΑΝΕΡΓΟΣ 3 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΩ ΤΡΕΛΑΘΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ,ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΑΝ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΟΥΤΖΕΣ,ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ;ΝΑ ΤΙΜΙΣΟΥΜΕ ΠΟΙΟΥΣ;;ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΑΝ ΣΤΗΝ "ΡΕΠΟΥΣΗ" ΝΑ ΑΦΟΔΕΥΣΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΣΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ;; ΕΓΓΟΝΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΗ ΕΙΜΑΙ... Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΕΡΔΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΕΤΕ. ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ,ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΟΠΕΥΟΥΝ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΛΟΙΩΔΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπάμπης Αποσκίτης26 Μαρτίου 2013 στις 10:55 μ.μ.

    Κύριε Κοκκάκη ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που διαθέσατε για να διαβάσετε το άρθρο αλλά πολύ περισσότερο για την απάντηση σας. Δεν θέλω να μακρηγορήσω οπότε πάω κατευθείαν στην καρδιά του σχολιασμού σας και σας λέω οτι εγω είμαι της άποψης να μην υπάρχουν εξέδρες επισήμων στις παρελάσεις. Ετσι κι αλλιώς οι παρελάσεις δεν γίνονται για να τιμήσουμε τους πολιτικούς, αλλα για να καμαρώσουμε τα νιάτα του τόπου στις μαθητικές και το αξιόμαχο του στρατεύματος στις στρατιωτικές.Απλά εμείς όπως όλα τα πράγματα, τα τελευταία χρόνια, τα έχουμε κάνει show για τους πολιτικούς.Και σας το λέω εγω που πολιτεύομαι. Οι παρελάσεις πρέπει να γίνονται για τον κόσμο και μόνο. Οσο για τις υπόλοιπες ανησυχίες σας, σας βεβαιώ οτι τις μοιράζομαστε, απλά το άρθρο αναφέρεται σε ενα συγκεκριμένο θέμα, δεν μπορώ να τα μπλέξω ολα μαζι.Τέλος με όλο το θάρρος θα σας συμβούλευα να μην μπλέκετε ολους οσους πολιτεύονται και να τους τοποθετείτε στο ίδιο κάδρο, γιατί αδικείτε ανθρώπους γενικεύοντας με αυτό τον τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΟ ! ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΑΙ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΟΠΛΑ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ. ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ ΝΑΤΟΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΙΤΟΥΣ. ΒΛ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΙΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ. ΑΝ Ο ΛΟΓΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΝΟΜΙΖΩ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΚΑΙ Η ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ. ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΟΞΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ.ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΠΛΑ.ΕΙΜΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΥΜΝΟΥΝ ΤΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.ΔΗΛΑΔΗ ΤΗ ΣΠΑΤΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή