Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2013

Η ιδεολογική νίκη της Απριλιανής Χούντας..θλιβερό αλλά αληθινό..


"Γιατί άσχημα περνούσαμε τότε". Η μόνιμη επωδός ενός μέρους της κοινωνίας, από παιδιά 18 χρονών μέχρι και υπερήλικες. "Τουρισμό είχαμε", "Δεν υπήρχαν εγκλήματα", "Λειτουργούσε το κράτος" , "Η Ελλάδα είχε ανάπτυξη 8-10%" και το κυριότερο: "Οι συνταγματάρχες δεν έκλεψαν ποτέ". Το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των συμπαθούντων της χούντας διοχετεύεται στην ΧΑ.
Ομολογώ ότι δυσκολεύομαι να τους αντιμετωπίσω με βάση τα ποσοτικά χαρακτηριστικά. Είναι πραγματικότητα (σχεδόν) όλα. Η Ελλάδα επί χούντας είχε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά ενός υπέρ-συντηρητικού, άκρως ταξικού κράτους όπου οι βιομήχανοι και οι χωροφύλακες βρίσκονταν στο απυρόβλητο. Οι εργαζόμενοι ζούσαν με μισθούς πείνας. Όποιος εξέφραζε μία προοδευτική πρόταση ήταν αυτομάτως "κομμουνιστής" και "μίασμα". Το χρέος ήταν πράγματι μικρό, αφού δεν υπήρχαν μεγάλες δαπάνες για υγεία, ασφάλιση και παιδεία.
Φυσικά όλοι οι «συμπαθούντες» αγνοούν το φιάσκο του Έβρου, την τραγωδία της Κύπρου (αυτοί το ξεκίνησαν ο Καραμανλής όμως είπε "η Κύπρος κείται μακράν"). Ξεχνάν τα βασανιστήρια, την εμμονή στον "ελληνοχριστιανισμό" (προσοχή, όχι στην γνήσια Ορθόδοξη ανεκτική και καρτερική παράδοση).
Ξεχνούν επίσης ότι οι παρατρεχάμενοι τους έπαιρναν δάνεια και τα έτρωγαν. Ξεχνούν επίσης ότι λάνσαραν ότι πιο κιτς στην κοινωνία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την μπουζουκοκρατία.
Προσωπικά πιστεύω ότι οι πρωτεργάτες της δικτατορίες ήταν μικρόνοες, αναχρονιστικοί κομπλεξικοί, αλλά δεν μπορώ να τους καταλογίσω ότι είχαν συνείδηση του κακού που έκαναν στην πατρίδα τους...
Για αυτούς εχθροί ήταν οι "κομμουνισταί" οι "άθεοι" και οι "τεντιμπόηδες". Και φυσικά το κακό που έκαναν να αποξενώσουν  τον στρατό και κυρίως τα σώματα ασφαλείας από τον ελληνικό λαό, χρίζοντας τους ως «μπάστακες» της ζωής των πολιτών.
Και αν μιλήσουμε ειλικρινώς, οι πρωτεργάτες της χούντας δεν καταχράστηκαν χρήματα. Ο Παττακός ζει σε ένα φτωχικό σπίτι, χωρίς σύνταξη. Πληρώνει ορθώς για το έγκλημα του.
Αλλά χρήματα δεν καταχράστηκαν και πολλοί πολιτικοί: Γεννηματάς, Πεπονής, Αλευράς και πολλοί άλλοι πέθαναν με μία σύνταξη κι ένα μικρό διαμέρισμα. Αλλά δυστυχώς η πλειοψηφία των πολιτικών έγδαρε τους Έλληνες.
Το κακό που προξένησαν οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις φαίνεται και θα φαίνεται για πολλές δεκαετίες.  
Τώρα οι κυβερνώντες καυχώνται για "ανάπτυξη" και "επενδύσεις" σε μία χώρα-ερείπιο...
Αγαπητοί η χούντα κέρδισε. Όχι με τα τανκς αλλά με το γεγονός ότι ένα μεγάλο ποσοστό του λαού την αναζητεί. Σαν την γυναίκα που βιάστηκε και αναζητά τον βιαστή τη. Τόσο άρρωστα . Νέτα σκέτα...

Ο Δρ. Δημήτρης Αμπατζίδης είναι τοπογράφος μηχανικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου