Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΕΡΤ και Κομματοκρατία


Τα αίτια για το κλείσιμο της ΕΡΤ ή για οποιαδήποτε δημόσιο οργανισμό έχουν ονοματεπώνυμο. Είναι η ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ. Αυτή , σχεδίαζε, αυτή εκτελούσε. Οι διορισμοί στο Δημόσιο γινόντουσαν για να μαζεύουν κομματικό ακροατήριο και Οχι για να βρίσκουν δουλειά οι πολίτες αυτού του τόπου. Ευθύνες έχουμε που ανεχθήκαμε, που βοηθήσαμε, την κομματοκρατία να ελέγχει τα πάντα,. Τα πανεπιστήμια έχουν χρώμα, τα νοσοκομεία, κάθε δημόσιος οργανισμός έχει χρώμα. Κομματικούς στρατούς, που πάντα εκτελούσαν τις εντολές των ανωτέρων. Έτσι δεν χρειάστηκε να ελέγξεις 10.000.000 πολίτες άλλα έναν. Τον πρόεδρο του κόμματος εξουσίας, της κυβέρνησης ή της αντιπολίτευσης,. Αυτοί ήταν οι "αρχηγοί" του παιχνιδιού σύστημα- Ελλάδα.

Βέβαια οι Έλληνες πολίτες δεν ζητούσαν Δημοκρατία, ανάπτυξη, παραγωγή, άλλα πως ο καθένας θα διορίσει το παιδί του δυστυχώς. Κοιτούσαν το εγώ και όχι το εμείς. Οι "πλάτες" που έδινε η κομματοκρατία σε κάθε έναν κομματικό κρατικό υπάλληλο (όχι δημόσιο είναι κάτι άλλο) και όχι μόνο κομματικό, ήταν τεράστιες. Έτσι το Δημόσιο σύστημα στην χώρα έγινε ένα κομματικό, γραφειοκρατικό, μπλοκαρισμένο σύστημα. Αφού οι "αφέντες" αυτών των ανθρώπων δεν είχαν σχέδιο για την χώρα και μόνο έταζαν, ψεύτικες ελπίδες ή αδιαφανείς διαδικασίες. Έτσι αυτοί αναγκάστηκαν να γίνουν τηλεοπτικοί αστέρες ώστε να κρύψουν την γύμνια τους. Πλέον περάσαμε στην εποχή των τηλεοπτικών κομμάτων όπως λέει και ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης ο οποίος είχε προβλέψει αυτό που ερχόταν, αλλά ο κόσμος ήταν "μεθυσμένος" με τα ευχολόγια, (νέα party) της κομματοκρατίας. Έτσι Μια κακιστοκρατία, τηλεκρατία απλώθηκε σε όλη την χώρα με την ανοχή μας τόσα χρόνια. Έτσι έδιναν ελπίδες και ο καιρός περνούσε. Τώρα πλέον αυτοί που βόλευαν, που διοικούσαν που έφεραν εδώ την πατρίδα μας, που ήταν ότι πιο διεφθαρμένο και αισχρό υπήρξε στην χώρα, αυτοί καταγγέλλουν τις ίδιες τις ενέργειες τους. Την διαφθορά, την αδιαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας, τις προσλήψεις από το παράθυρο, την αναξιοκρατία, τον κομματικό συνδικαλισμό. Πλέον είναι πολιτισμική-πολιτιστική Χούντα. Είναι η χειρότερη, η πιο εχθρική κυβέρνηση για τον Ελληνισμό. Καλό  είναι  να κρατήσουμε τα καλά και να διορθώσουμε τα λάθη που έγιναν.  Καλό είναι να κοιτάξουμε πλέον την χώρα μας και όχι το εγώ μας. Αυτό μπορούν να το κάνουν όχι τα κόμματα άλλα οι ίδιοι οι πολίτες. Κανείς άλλος δεν μπορεί να αγωνιστεί για εμάς.  Ούτε Κινέζοι, ούτε Ρώσοι, ούτε Αμερικάνοι, Εγγλεζοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι. Μόνοι μας, κοιτώντας το εμείς και όχι το εγώ. Κοιτώντας το εθνικό συμφέρον, μέσα σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο.

 


 Βιβλιογραφια:«Απουσία παιδείας Διακυβέρνησης», στο Ελληνική Πολιτική Παιδεία. Η Πολιτική ως Ανώτερη Τέχνη. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Εκδ. Στράβων 2012.

Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στο ΚΚΚΑΣΟΡ. Ο Εκφυλισμός ενός Ιστορικού Εγχειρήματος. Μιχάλης Χαραλαμπίδης. Εκδ. Στράβων.
 

 Ο Γιάννης Φουρνάρος είναι απόφοιτος του τμήματος Ηλεκτρονικής του ΤΕΙ Χανίων
 
Picture By: bombistis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου